Dagens Tips!

Idag tippsar jag om ditt egna hemma spa! Du behöver inte boka tider och spendera massa pengar för att få bra behandling. Gör det hemma istället din latmask;) Skapa bara en mysig atmosphere? genom att tända lite luktljus.
Så idag tar vi tips för hur du kan vårda din kropp och ansikte med produkter du hittar i kylskåpet eller skafferiet, i vilket fall som helst så är det billigare än att göra det på ett riktigt spa. I morgon blir det hår,händer och fötter:)


FÖR KROPPEN

Kroppskur av avokado
Gröp ur två avokador och lägg den i mixern några sekunder tills den blivit krämig och klumpfri. Smörj in kroppen med avocadokrämen och låt verka i 20 minuter. Skölj av och märk en tydlig förändring. Ingredienserna i avokadon gör garanterat din hud mjuk och återfuktad.

Kroppsskrubber:

Sockerskrubb
0,5 dl strösocker
2 tsk vegetabilisk olja
2 tsk mjölk

Blanda till en jämn kräm. Använd blandningen som skrubbkräm över hela kroppen. Börja vid fötterna och sluta vid nacken. Du blir av med torr hud, döda hudceller och smuts. Skölj i duschen.

Saltskrubb

ca 1 dl salt

Enklast och bäst i badet är att gnugga in sig med tvål och sedan ta en nypa salt och skrubba med. Det är en dryg skrubb och ger en renande och uttorkande effekt. Glöm inte bort att smörja in dig med en fuktgivande kräm efteråt.


FÖR ANSIKTET

Utslätande mask

Mosat fruktkött från en halv apelsin
5 msk mandelmjöl
0,5 dl kokosfett
2 msk vispad grädde
2 msk glycerin

Vispa ihop alla ingredienser hårt så att smeten blir trögflytande. Låt ligga på huden 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten utan att gnugga. Slätar ut och gör huden mjuk.


Jordgubbsmask


5 st mosade jordgubbar
2 tsk yoghurt
Mandelmjöl - så mycket som behövs

Blanda till lagom konsistens. Låt ligga på huden 10 minuter. Skölj av med ljummet vatten. C-vitaminet i jordgubbarna friskar upp. Svavelföreningarna stimulerar, verkar inflammationshämmande och ger lyster. Använd inte på torr eller allergisk hy.

Äggvitemask
Knäck ett ägg i en skål och separera gulan från vitan. Vispa äggvitan hårt och applicera smeten i ansiktet. Låt verka i fem minuter innan du tvättar bort masken. Proteinet i äggvitan ger en riktig fuktboost för din hud. Masken fungerar perfekt för alla hudtyper.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0