Av samma skrot och korn?

"Vad är det för skillnad på en gruppvåldtäkt i Afrika och en gruppvåldtäkt i Sverige?

I senaste numret av Läkare utan gränsers tidning Direkt, finns en artikel med rubriken Den tysta skammen. Det står att våldtäkt är en form av tortyr. I krig används ofta våldtäkt som vapen för att sätta skräck i befolkningen. Det splittrar också samhällen.

Av det jag tidigare läst om våldtäkt handlar det om makt också. Handlingen i sig sker inte med sexuella motiv, det blir istället själva medlet. Det spelar ingen roll, konsekvenserna för offren blir katastrofala ändå. En våldtäkt är alltid ett fruktansvärt brott, oavsett var det sker.

Vi har inget krig i Sverige men jag vill ändå dra liknelser till det. Ser vi till de gruppvåldtäkter som drabbar svenska kvinnor och flickor, kan man se ett etniskt problem. Företrädelsevis killar och män från muslimska länder ger sig på svenskor. Varför?

Den som är någorlunda insatt i islams kvinnosyn kan förstå denna mekanism. Kvinnor och flickor inom islam bär slöja, niqab eller burqa. Det gör inte svenskor. Använder man inte det är man lovligt byte. Slöjan är en markering att kvinnan tillhör sin man. Varför då unga småflickor bär slöja är obegripligt för mig.

De män och pojkar som kommer till Sverige tar med sig sin kvinnosyn hit, den lämnas inte kvar i Somalia eller i Iran. Det krockar. De anpassar sig inte men många svenskar tror att de gör det, att de helt sonika ska bli som oss. Det kan vi glömma och antalet anmälda våldtäkter är högt. Antalet anmälda sexövergrepp är ännu högre. Hör här Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet uttala sig i Agenda.
Statistiken från Brottsförebyggande rådet, Brå visar på en mycket dyster verklighet. En verklighet som kommer att resultera i att snart alla känner någon som drabbats men det är ju så berikande med mångkultur enligt Fredrik Reinfelt."

text lånad härifrån


Kommentarer
Postat av: Anonym

VI och DOM är en ideologi som föddes på 1800 talet, att den fortfarande anammas UTAN hänsyn till kultur och uppleveelser är skrämmande. Och så mycket som vinklas är också skrämmande. Religion, kultur är två helt skilda saker. När man läst på om det är man redo att ta ställning!

2012-02-18 @ 09:44:20
Postat av: Anonym

Såg en dokumentär där soldater hävdade att våldtäkter ger dem tur i krig. Sorgliga typer anser jag. Vet inte om jag håller med föregående kommentar angående hur man vinkar saker, finns ju knappast nån anledning. Religion och kultur är inte samma sak, men analfabeter tolkar sin religion så som de vill, och agerar därefter. Detta berättade analfabeterna själv, men DE kanske vinklade till någon annas fördel.

2012-02-18 @ 12:46:15
Postat av: Anonym

Det vanligaste sexbrottet i Sverige är Svenska föräldrar som utnyttjar sina barn sexuellt.

2012-03-21 @ 18:51:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0