Av samma skrot och korn?

"Vad är det för skillnad på en gruppvåldtäkt i Afrika och en gruppvåldtäkt i Sverige?

I senaste numret av Läkare utan gränsers tidning Direkt, finns en artikel med rubriken Den tysta skammen. Det står att våldtäkt är en form av tortyr. I krig används ofta våldtäkt som vapen för att sätta skräck i befolkningen. Det splittrar också samhällen.

Av det jag tidigare läst om våldtäkt handlar det om makt också. Handlingen i sig sker inte med sexuella motiv, det blir istället själva medlet. Det spelar ingen roll, konsekvenserna för offren blir katastrofala ändå. En våldtäkt är alltid ett fruktansvärt brott, oavsett var det sker.

Vi har inget krig i Sverige men jag vill ändå dra liknelser till det. Ser vi till de gruppvåldtäkter som drabbar svenska kvinnor och flickor, kan man se ett etniskt problem. Företrädelsevis killar och män från muslimska länder ger sig på svenskor. Varför?

Den som är någorlunda insatt i islams kvinnosyn kan förstå denna mekanism. Kvinnor och flickor inom islam bär slöja, niqab eller burqa. Det gör inte svenskor. Använder man inte det är man lovligt byte. Slöjan är en markering att kvinnan tillhör sin man. Varför då unga småflickor bär slöja är obegripligt för mig.

De män och pojkar som kommer till Sverige tar med sig sin kvinnosyn hit, den lämnas inte kvar i Somalia eller i Iran. Det krockar. De anpassar sig inte men många svenskar tror att de gör det, att de helt sonika ska bli som oss. Det kan vi glömma och antalet anmälda våldtäkter är högt. Antalet anmälda sexövergrepp är ännu högre. Hör här Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet uttala sig i Agenda.
Statistiken från Brottsförebyggande rådet, Brå visar på en mycket dyster verklighet. En verklighet som kommer att resultera i att snart alla känner någon som drabbats men det är ju så berikande med mångkultur enligt Fredrik Reinfelt."

text lånad härifrån


Nytt i köket

Här kommer dom! Bilderna på  nya köksmöblerna. Dom är så snygga och sköna och framförallt stabila. Vet att dom har liknande bord på jysk som man inte ens hade kunnat äta soppa vid eftersom de va så ostabilt. Vi är nöjda i alla fall:)


deff

Nu blir det träning. Har inte riktigt bestämt mig för om det blir Yoga eller crosstrainer. Får se vad som känns roligast:) Mitt mål är INTE att bli smal men jag känner mig så svag i kroppen. Som en gammal tand ibland. Så jag vill träna upp musklerna och styrkan helt enkelt.
Kärlekens dag!

Igår va det ju Alla Hjärtans Dag<3. Jag spenderade halva dagen med att damma och skura hemma sen slängde jag mig i badet så jag va fräsch till min älskling kom hem. Sötnosen hade vart och köpt blommor och några produkter som jag älskar! Dessa blev snabbt mina favoriter, gud va gott dom luktade! Sen gick vi och handlade till middagen som bestod av klyftpotatis, pepparbiff, jensens B-sås och vitlöksbröd och sallad. Björn hade gjort så fint när jag kom in i köket. Han hade tänt ljus på bordet och hällt upp varsitt glas vin. Hur kan jag förtjäna denna underbara man? Efter maten kollade vi på film och åt lite efterrätt. Eller massa efterrätt! Paradischoklad, glass, hallon etc. haha Det va en helt underbart mysig dag och det va så mycket kärlek i luften att man kunde skära det med kniv;) Ska visa våra nya fina köksmöbler sen också, älskar dom!


                                                
                                                  Våran lilla snusmumrik Freiya ska vara med överallt;)på jakt efter köksmöbler

Gud va besviken jag blir! Bara för att vi inte har någon bil kan vi aldrig ta oss någonstans och vi har ju inget köksbord längre. Vi hade valt ut massa på blocket vi tyckte va fina men kunde ju inte åka någonstans i helgen och ni är ALLA sålda. Dom hade ju legat ute jätte länge så vi trodde inte de va någon risk att alla skulle försvinna men men. Vi hade till och med bestämt träff med en av dom som sålde som vi skulle åka och titta på idag men då hade hon sålt det i helgen:( Får kika vidare då helt enkelt. Vi ska ju ha barbord och det är lite begränsat med det.


Outed for the whole world to see...

Innan jag satte mig här hade jag miljoner saker att skriva. Jag stod och diskade och skrev en kort novell i huvudet som försvann när jag satte mig. Jag läste nyss delar av denna bloggen. Inte bra när jag är ensam denna kväll. Känner mig helt tom och deprimerad. Vet inte om jag tycker hon är intressant att läsa om eller bara patetisk.

paus.

Fick besök av min kära syster som va ute på promenad. Nu är jag på bra humör igen:)

Men tillbaka till hennes blogg. Inte min systers nu då utan den andra tjejens. Hon skriver väldigt ÖPPET om sitt liv och sina relationer. Jag är inte särskilt öppen av mig. Kanske delar med mig av 20% av mina känslor och det är endast när jag inte orkar hålla det för mig själv. Då händer det att jg outar mig till min närmaste familj. Men annars tycker jag inte om att dela med mig av mig själv. Speciellt när det kommer till nya människor. Det spelar ingen roll hur ofta eller hur intensivt vi umgås. Jag håller ändå allt på en låg nivå även om jag kanske i vissa stunder vill skrika ut mina känslor. Dett är på gott och ont. Jag kan vilja berätta hur mycket jag älskar min pojkvän och hur lycklig jag är med honom. Jag vill skrika ut det. Men för vad? Vad skulle dom ha för nytta om den informationen? Och detta gäller såklart omvänt också. Jag är glad för andras lycka såklart men jag tänker inte tävla om vem som har det "bäst" därför säger jag inget. Jag nickar bara med när andra delar med sig. Varför har jag blivit sån kan jag tänka. Jag har många teorier men som ni anar, inga jag kommer dela med mig av. Jag skulle vilja sitta och diskutera mitt liv och relation länge. Men troheten finns inte där. Jag känner helt enkelt inte att jag har någon här (förutom syster) som jag känner mig trygg nog att berätta saker för. Men inte ens min syster får veta mer än dessa 20%. Detta kan vara väldigt ensamt ibland. Därför skriver jag. Inte för er men för mig själv. Jag skriver i en bok med vita, streckade papper. Man skriver med något som kallas penna. Ni kanske kommer ihåg. Men när jag skriver, skriver jag sorgsna, arga och väldigt osammanhängande texter. Jag länger dessa papper sen. Jag vill ändå inte titta tillbaka och läsa detta om några år. Jag skulle trott att jag va olycklig. Vilket jag inte är. Jag är lycklig tillsammans med Björn. Jag är lycklig och tillfreds med mig själv. Inte alltid men oftast. Jag befinner mig bara på fel plats. Detta hade gjort vem som helst. Kille eller tjej, tokig efter ett tag. Jag saknar timmarna vi spenderade på olika fik. Jag och tjejerna. Vi pratade i flera timmar om allt. Vi pratade som om vi va de enda på hela stället. Fast det va fullt. Ingen brydde sig ändå. Folk är så upptagna med deras eget liv. Jag älskar det! Jag älksar att man kan gå i veckor utan att träffa på någon man känner. Jag älskar att jag inte vet hur personen i kassan såg ut. Jag älskar att jag inte ens vet om om det va en tjej eller kille som satt där. Kan tyckas låta nonchalant men jag tycker om det...Det är knepigt. Man är osynlig men ändå står man i timmar och väljer kläder och fixar håret på morgonen för det är roligt! Jag tycker det är kul att känna mig fin en vanlig tisdag...mån, ons, tor, fre, lör och söndag. Jag längtar. Kanske är det inte allt för långt bort...

Nu drog det iväg där och jag minns inte ens vad jag skulle säga om hennes blogg. Kanske gör hon rätt i att skriva om allt hon känner. Det om störde just mig va att hon är i en ny relation men skriver hjärtkrossande texter om sitt ex. Hon knaprar piller som om de vore ticktacks och dricker whiskey för att somna. Men det är som sagt hennes val. Vi gör alla va vi vill och så ska det vara!

Fredag 2012-02-03

Sitter i soffan med mina älsklingar och har precis avnjutit en härlig middag Björn lagade, mums! I morgon blir det upp tidigt förr loppis, nu ska här säljas som aldrig förr! Lugn helg, som ni kanske vet är jag inte mycket för att festa bort mina helger. Har hellre en lugn mysig helg med sambon än en bakfylla. Hatar att vara bakis, känns värdelöst att inte orka göra något och man känner sig ofräsch. Neej tack! På söndag ska Björn och ett par av hans kompisar komma hit och kolla på Super Bowl. Så dom kommer väl spendera måndagen hängiga i alla fall. Jag tänkte jag skulle passa på att vara den perfekta husmorn som hämtar ny öl och grejer haha Får se hur det blir med det;)

Nu blir det cougar town och godis!

 


Fruktansvärt frustrerande

Det är svårt att söka jobb på distans. De finns inga jobb att söka och man kan ju inte gå in och presentera sig själv och lämna brev. Alla butiker som hm, åhlens, kicks med mera har ju ingen mailadress jag kan skicka till heller. Vi ska försöka ta en helg snart i alla fall och åka ner och lämna cv. Jag ska plöja hela jkpgs gator och lämna i varje butik och salong som finns! Men i helgen ska vi ha loppis igen. Det va ju rätt kul förra gången och vi har massa saker kvar så vi får hoppas vi får en del sålt i helgen med.

En sak som också är svårt är att få till en bra CV bild. Framifrån, utan distraherande saker i bakgrunden men med massa vishel och arbetsvilja i blicken haha Jag ska försöka hypnotisera dom med mina ögon. ANSTÄLL MIG!


Sleep tight don't let the bed bugs bite

Nu är det dags att säga godnatt från oss! I morgon ska jag rensa ur kylen och förhoppningsvis tvätta! Har inte hunnit kolla om det är ledigt än dock.                                                                             Jag och Freiysan

Pukka Love thé

Nu är soffan monterad och klar! Nu är det köksbord som står på fixarschemat. Vi ville ju först ha en ljusgrå soffa men eftersom vi snart ska flytta och vill ha vita/ljusa väggar i nästa lägenhet så blir det nog snyggt med en lite mörkare soffa:) Vi är nöjda i alla fall. Nu ska jag luta mig tillbaka och dricka mitt kärlekste;)
RSS 2.0